Ciemne ziarenko rozkoszy

Kawa to dla wielu ludzi napój pomagający otworzyć oczy, co rano, dla innych pozwalający uczyć się godzinami. Niektórym pozwala przetańczyć całą noc, lub po prostu nie zasnąć w biurze podczas pochmurnego dnia. Są też ludzie, (chociaż wśród ‚pijaczy’ kawy jest ich stosunkowo niewielu) dla których kawa to napój bogów, którym należy się zachwycać i czcić każdy moment z nim spędzony. Kawy nie można spożywać w pośpiechu, ale nie można jej również pić zimnej, do kawy należy mieć podejście. Nie jest tajemnicą, że najlepsze ziarenka kawy zbierane są w Kolumbii, tam na stokach malowniczych wzgórz rosną drzewka kawowe, ziarenka zbierane są jeszcze koloru zielonego (nie oznacza to, że są niedojrzałe), ale my znamy je już w postaci ciemno brązowej, czyli już po paleniu. Do restauracji przychodzą całe rodziny. Każda restauracja polska warszawa oferuje smakowite posiłki. Restautacja włoska trójmiasto to wspaniała sprawa. Dobrej klasy meble restauracyjne są potrzebne, a wyposażenie restauracji musi mieć styl.W zależności od procedury palenia ziaren, kawa nabiera aromatu i siły. Kiedyś dostępna była tylko kawa w ziarenkach i każdy szanujący się ‚kawosz’ był w posiadaniu młynka, a dom tonął w cudownym zapachu mielonych ziaren. W ten sposób robiona kawa, była zawsze świeża i każdy domownik wiedział co się święci, dziś rzadko kto kupuje kawę w ziarenkach, decydujemy się raczej już na tę zmieloną lub wersję instant czyli rozpuszczalną.

Comments are closed.