Biscotti

Twórca Akademii Tortu – najlepszej szkoły online stylu angielskiego, oraz portalu Cake Room! Entuzjastka wszystkiego co słodkie. Dekoratorka, żona, mama 3 córek.
CZAS PRZYGOTOWANIA
45
ILOŚĆ PORCJI
30
KATEGORIA
Ciastka i pierniczki
Biscotti

Opis

Biscotti to fajne, chrupkie ciasteczka a może raczej sucharki, które idealnie nadają się do popołudniowej kawki. Można wykorzystać różne suszone owoce, orzechy czy bakalie.

Składniki

  • 3 jajka
  • 100g cukru kryształu
  • 80g miodu
  • 100g oleju słonecznikowego
  • 500g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • Bakalie i orzechy
  • 1/2 szklanki posiekanych migdałów
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan lub innych
  • 1/2 szklanki posiekanych daktyli
  • 1/2 szklanki innych posiekanych suchych owoców (n.p. brzoskwiń, śliwek itp.)

Jak przygotować: Biscotti

Jak zrobić Biscotti

  1. Piekarnik podgrzać do 170C (350F)
  2. Do miksera włożyć jajka i cukier, utrzeć tylko do momentu aż składniki się połączą.
  3. Dodać resztę składników i wymieszać aż powstanie ciasto.
  4. Dodać bakalie i orzechy. Wymieszać.
  5. Z ciasta uformować wałek, około 5cm szeroki. Przeciąć na pół, tak aby się zmieścił na wyłożonej papier lub matą silikonową blaszce.
  6. Piec przez 20 minut. Po czym wyjąć i ostudzić na tyle aby można było pokroić wałek na „kromki” około 1cm grubości.
  7. Ułożyć na blaszce na płasko i piec przez następne 15-20 minut.
  8. Wyjąć, przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Więcej ciekawych i sprawdzonych przepisów znajdziecie na stronie Akademii Tortu. Zapraszamy!

Moj profil 🙂

Tagi

Galeria Zdjęć

Podoba Ci się? Podziel się!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Dodaj komentarz

Najlepsza szkoła online

Reklama

Grupa na Facebook