Biscotti

Twórca Akademii Tortu – najlepszej szkoły online stylu angielskiego. Entuzjastka wszystkiego co słodkie. Dekoratorka, żona, mama 3 córek.
CZAS PRZYGOTOWANIA
45
ILOŚĆ PORCJI
30
KATEGORIA
Ciastka i pierniczki
Biscotti

Opis

Biscotti to fajne, chrupkie ciasteczka a może raczej sucharki, które idealnie nadają się do popołudniowej kawki. Można wykorzystać różne suszone owoce, orzechy czy bakalie.

Składniki

3
szt.
jajka
100
g
cukru kryształu
80
g
miodu
100
g
oleju słonecznikowego
500
g
mąki pszennej
2
łyżeczka
proszku do pieczenia
1/2
łyżeczki
soli
1/2
łyżeczki
cynamonu
1/2
szklanka
posiekanych migdałów
1/2
szklanka
posiekanych orzechów pekan lub innych
np. pekan
1/2
szklanka
posiekanych daktyli
1/2
szklanka
innych posiekanych suchych owoców
(n.p. brzoskwiń, śliwek itp.)

Przygotowanie

Jak przygotować: Biscotti

Jak zrobić Biscotti

  1. Piekarnik podgrzać do 170C (350F)
  2. Do miksera włożyć jajka i cukier, utrzeć tylko do momentu aż składniki się połączą.
  3. Dodać resztę składników i wymieszać aż powstanie ciasto.
  4. Dodać bakalie i orzechy. Wymieszać.
  5. Z ciasta uformować wałek, około 5cm szeroki. Przeciąć na pół, tak aby się zmieścił na wyłożonej papier lub matą silikonową blaszce.
  6. Piec przez 20 minut. Po czym wyjąć i ostudzić na tyle aby można było pokroić wałek na „kromki” około 1cm grubości.
  7. Ułożyć na blaszce na płasko i piec przez następne 15-20 minut.
  8. Wyjąć, przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Więcej ciekawych i sprawdzonych przepisów znajdziecie na stronie Akademii Tortu. Zapraszamy! Moj profil 🙂

Tagi

Galeria Zdjęć

Podoba Ci się? Podziel się!

Dodaj komentarz

Najlepsza szkoła online

Reklama

Grupa na Facebook