Jak zrobić Biscotti
- Piekarnik podgrzać do 170C (350F)
- Do miksera włożyć jajka i cukier, utrzeć tylko do momentu aż składniki się połączą.
- Dodać resztę składników i wymieszać aż powstanie ciasto.
- Dodać bakalie i orzechy. Wymieszać.
- Z ciasta uformować wałek, około 5cm szeroki. Przeciąć na pół, tak aby się zmieścił na wyłożonej papier lub matą silikonową blaszce.
- Piec przez 20 minut. Po czym wyjąć i ostudzić na tyle aby można było pokroić wałek na „kromki” około 1cm grubości.
- Ułożyć na blaszce na płasko i piec przez następne 15-20 minut.
- Wyjąć, przestudzić i posypać cukrem pudrem.
Więcej ciekawych i sprawdzonych przepisów znajdziecie na stronie Akademii Tortu. Zapraszamy! Moj profil 🙂