“Kwiaty z kremu maślanego – podstawy” to profesjonalne szkolenie skierowane dla osób chcących się nauczyć przygotowywać w pełni jadalne dekoracje kwiatowe na swoje torty.
Kurs pozwala na poznanie podstaw przygotowywania kwiatów z kremu SMBC i naukę aranżacji dekoracji tortu klasycznego.
WAŻNE!!! Szkolenie przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje dekorację na wcześniej przygotowanym przez nas torcie.
KAŻDY PRACUJE NAD SWOJĄ DEKORACJĄ I UDEKOROWANY TORT ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU. Tort jest w pełni jadalny.
NAJWAŻNIEJSZE PUNKTY SZKOLENIA:
1. omówienie rodzajów kremów oraz technik pracy z kremem maślanym
2. omówienie sprzętu niezbędnego do tworzenia kwiatów maślanych
3. omówienie zagadnień związanych z przechowywaniem, barwieniem i organizacją pracy przy technice SMBC
4. pokaz wykonania kremu maślanego do tworzenia dekoracji kwiatowych wykonanie kwiatów – Róża, Gerbera, Hortensja, Kwiat wiśni (mini), ,lawenda ostróżka, anemon, margaretka, liście
5. wykonanie w pełni jadalnych drobnych gałązek lawendy
Każdy kursant na szkoleniu otrzymuje tort z przełożeniami – otynkowany. Uwaga! Na szkoleniu nie przeprowadzamy instruktarzu składania i tynkowania tortu. Jeśli chcą się Państwo nauczyć jak poprawnie złożyć tort i jak go wytynkować na kancik zapraszamy na inne nasze szkolenie: Tort dwupiętrowy – od podstaw