Tort dwupiętrowy od podstaw

Zapraszamy do zapoznania się z listą szkoleń, prowadzonych przez ekspertów branży cukierniczej w całej Polsce.

Prowadzisz własne szkolenia i chciałabyś je dodać do naszego katalogu? Kliknij tutaj

INFORMACJE
1100
18 grudnia, 2021
9:00
Lokalizacja
Polska
Kraków
ul. Jurka Bitschana 8

Opis szkolenia

Dwupiętrowy tort od podstaw to techniczne szkolenie przeznaczone dla osób początkujących lub średnio zaawansowanych, które chcą nauczyć się jak złożyć tzw. “piętrusa” od A do Z w sposób najbardziej efektywny, szybki, stabilny i efektowny. Jeśli chcesz nauczyć się jak złożyć tort – od podstaw czyli od pokrojenia biszkoptu, przez przełożenie i tynkowanie na kancik aż do dekoracji? Masz wątpliwości czy to co robisz i jak samodzielnie składasz tort jest optymalne?
A może pęka Ci tynk, nie ma kancika, tort jest niestabilny? Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedź brzmi „Tak” to nasze szkolenie jest dla Ciebie idealne!

Ważne:
Szkolenie “Tort dwupiętrowy od podstaw” przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach. Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort. Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca. TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU.
Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty i frużelinę, które używa na szkoleniu.

Najważniejsze punkty szkolenia:

  • Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń (na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń).
  • Prowadząca tynkuje jedno z pięter z przełożeniami na bazie śmietany i mascarpone.
  • Zabezpieczenie przełożenia frużeliną tak, by nie przeszkadzało nam w tynkowaniu, nie tworzyło „buły” i nie przeciekało
  • Przygotowanie i tynkowanie pięter na gładko, “na kancik” (1 piętro) oraz z efektem zamszu bez użycia aerografu (2 piętro)
  • Złożenie tortu piętrowego
  • Dekorowanie tortu kremem maślanym przy użyciu szablonów
  • Wykonanie jadalnego kwiatu z papieru waflowego (1 szt)
    Dodatkowo na szkoleniu omawiamy wiele innych punktów związanych z tematem kursu, np.terminy przydatności do spożycia, barwienie, wyliczanie porcji itp.

Cena szkolenia: 1100 zł brutto – szkolenia w Krakowie. 1150 zł brutto – szkolenia poza Krakowem. Wystawiamy faktury Vat.

Zapisy:
Zapisy na kurs przyjmowane są WYŁĄCZNIE mailowo. W tytule prosimy o podanie daty, miejsca szkolenia oraz tematu kursu. Czas odpowiedzi może wynieść do 72h.
Nie przyjmujemy zapisów przez Facebooka, Instagram.
Aby zapisać się na kurs konieczna jest akceptacja regulaminu szkoleń oraz wpłata zadatku w kwocie 100zł.
REGULAMIN SZKOLEŃ jest przekazywany kursantom PRZED zapisem. Prosimy koniecznie o jego dokładne przeczytanie,ponieważ akceptacja regulaminu i zapisanie się na kurs oznacza zawarcie umowy na świadczenie usługi szkoleniowej. O ZAPISACH DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ!

 

Szczegóły

Czas trwania szkolenia - przybliżona ilość godzin zegarowych: 10
Maksymalna wielkość grupy szkoleniowej - ilość osób: 7
Zadatek: 100

Dodatkowe informacje

Galeria Zdjęć

Kontakt

Chcesz zapisać się na szkolenie? Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się bezpośrednio ze szkoleniowcem.
Wyślij wiadomość

Zaloguj się aby wysłać wiadomość.

Imię i nazwisko*
Twój adres e-mail*

Najlepsza szkoła online

Reklama

Grupa na Facebook