Tort “kwadratowy” to techniczne szkolenie, które ma na celu pokazanie jak stworzyć tort w kształcie prostopadłościanu.
Szkolenie jest przeznaczone dla osób początkujących i średniozaawansowanych. Konieczna jest jednak podstawowa umiejętność utrzymania skrobki/packi z dłoni,więc jeśli jeszcze nigdy nie wykonywałaś/eś żadnego tortu to zapraszamy w pierwszej kolejności na szkolenie z podstaw tworzenia tortów klasycznych
Ważne:
Szkolenie “Tort kwadratowy” przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach i od podstaw,czyli od krojenia biszkoptu.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort. Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca.
TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU. Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty, które używa na szkoleniu.
Najważniejsze punkty szkolenia:
- Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń (na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń).
- Przygotowanie kremu do obkładania tortu
- Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i na kancik
- Dekorowanie tortu “zamszem” (bez kompresora) i szablonami
- Wykonanie dekoracji z papieru waflowego i masy cukrowej (ptaszki)
- Użycie złota jadalnego
Zapisy:
Zapisy na kurs przyjmowane są WYŁĄCZNIE mailowo.
W tytule prosimy o podanie daty, miejsca szkolenia oraz tematu kursu.
Czas odpowiedzi może wynieść do 72h.
Nie przyjmujemy zapisów przez Facebooka, Instagram.
Aby zapisać się na kurs konieczna jest akceptacja regulaminu szkoleń oraz wpłata zadatku w kwocie 100 zł.
REGULAMIN SZKOLEŃ jest przekazywany kursantom PRZED zapisem. Prosimy koniecznie o jego dokładne przeczytanie,ponieważ akceptacja regulaminu i zapisanie się na kurs oznacza zawarcie umowy na świadczenie usługi szkoleniowej.