Tort “kwadratowy” to techniczne szkolenie, które ma na celu pokazanie jak stworzyć tort w kształcie prostopadłościanu.
Szkolenie jest przeznaczone dla osób początkujących i średniozaawansowanych. Konieczna jest jednak podstawowa umiejętność utrzymania skrobki/packi z dłoni,więc jeśli jeszcze nigdy nie wykonywałaś/eś żadnego tortu to zapraszamy w pierwszej kolejności na szkolenie z podstaw tworzenia tortów klasycznych
Ważne:
Szkolenie “Tort kwadratowy” przeprowadzamy na prawdziwych tortach, nie na atrapach i od podstaw,czyli od krojenia biszkoptu.
Na szkoleniu każdy kursant przygotowuje swój własny tort. Tort przygotowywany jest od samodzielnie przez kursanta, według wskazówek szkoleniowca.
TORT NIE JEST PRACĄ GRUPOWĄ – KAŻDY PRACUJE NAD SWOIM TORTEM, KTORY ZABIERA ZE SOBĄ DO DOMU. Tort jest w pełni jadalny.
Na szkoleniu każdy kursant otrzymuje wszystkie przepisy na kremy, biszkopty, które używa na szkoleniu.
Najważniejsze punkty szkolenia:
- Poprawne złożenie tortu bez względu na użyte rodzaje przełożeń (na potrzeby szkolenia i ze względu na konieczność szybkiej pracy kursanci pracują na kremie russel, ale technika składania jest odpowiednia dla każdego rodzaju przełożeń).
- Przygotowanie kremu do obkładania tortu
- Przygotowanie i tynkowanie piętra na gładko i na kancik
- Dekorowanie tortu “zamszem” (bez kompresora) i szablonami
- Wykonanie dekoracji z papieru waflowego i masy cukrowej (ptaszki)
- Użycie złota jadalnego
Zapisy:
Zapisy na kurs przyjmowane są WYŁĄCZNIE mailowo.
W tytule prosimy o podanie daty, miejsca szkolenia oraz tematu kursu.
Czas odpowiedzi może wynieść do 72h.
Nie przyjmujemy zapisów przez Facebooka, Instagram.