Torty Kolosy SZKOLENIE 2 Dni od A do Z: dekoracje•żelki•musy•kremy•biszkopty

INFORMACJE
2200
22 stycznia, 2022
9:00
Lokalizacja
Polska
Wrocław

Opis szkolenia

NOWY PROGRAM 2022!

Wskocz na wyższy poziom tworzenia tortów! Zachwyć klientów i gości nowymi kompozycjami i technikami!

Jedyne takie szkolenie, na którym uczestnicy od podstaw złożą:
– 1 tort 6-cio piętrowy
– 1 tort 3-piętrowy
– 1 tort 3-piętrowy w POLEWIE LUSTRZANEJ MIRROR GLAZE – NOWOŚĆ!!!

a to wszystko bazując na sprawdzonych recepturach i technikach, z zastosowaniem różnorodnych składników!

Dzięki różnicy w wysokości między tortem 6-cio piętrowym a 3-piętrowym, będziemy na bieżąco omawiać różnice w składaniu i piętrowaniu tych tortów oraz na temat doboru narzędzi, jak wielkość wsporników, grubość podkładek oraz samego kremu.
Dodatkowo- jeden z tortów 3-piętrowych będzie składany techniką typową dla tortów musowych, dzięki czemu możliwe jest wykończenie go mirror glazem, bez konieczności nakładania kremu maślanego.

W programie również: temperowanie czekolady i tworzenie dekoracyjnych, nowoczesnych obręczy do kamuflowania łączeń między piętrami tortu oraz dekoracja żywymi kwiatami.

Dowiesz się, jak złożyć tort piętrowy, by już zawsze WOZIĆ TORTY W CAŁOŚCI – bez stresu!

Szkolenie „Tort Piętrowy” to nie tylko propozycja dla osób, które chcą zajmować się tym zawodowo! To intensywne, kompleksowe dwa dni – pełne inspiracji i fachowych porad – podczas których poznasz, utrwalisz lub zweryfikujesz swoją wiedzę w zakresie najważniejszych technik oraz podstaw pracy z tortami!
Zdobyta wiedza pozwoli na stworzenie zarówno tortu 6-, 5-, 4-, 3- jak i również mniejszych tortów okazjonalnych!

Nasze szkolenia mogą być finansowane ze środków publicznych – jesteśmy firmą wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych (RIS)

Dlaczego jedyne takie?

SMAKI I TEKSTURY

– Nauczysz się, jak upiec RÓŻNE biszkopty
-Opanujesz receptury na niezawodne ŻELKI i NADZIENIA w torcie
-Stworzysz od podstaw chrupiącą warstwę pralinową w różnych smakach.
-Wykonasz sprawdzone i stabilne kremy i musy, które zostaną z Tobą już na zawsze
-Dowiesz się,jak składać i komponować smak i strukturę wielowarstwowego tortu,by oczarować klientów!
-Zdradzimy Ci nasze najlepsze połączenia smakowe!

PROGRAM SMAKÓW
1. PALONA CZEKOLADA:
– mus z karmelizowanej czekolady
– żelka mango – marakuja
– cremeux marakuja
– chrupiąca pralina orzech laskowy
– biszkopt migdałowy
2. KARMELIZOWANY BANAN:
– ganache ubijany z mlecznej czekolady
– creme brulee karmelowy
– nadzienie z karmelizowanego banana
– krem mascarpone straciatella
– chrupiąca pralina z solonym masłem orzechowym
– biszkopt czekoladowy bezglutenowy
3. WEGAŃSKI – CZEKOLADA-MALINA:
– wilgotny wegański biszkopt
– mus z czekolady deserowej 54,5%
– żelka malina – czarny bez
– krem kokos – malina
– chrupka z karmelizowanymi migdałami
4. TRUSKAWKA – PISTACJA:
– curd cytryna- limonka
– mus mascarpone z wanilią
– żelka truskawka – hibiskus
– mus pistacjowy z mascarpone
– biszkopt jasny
5. CZARNA PORZECZKA – KOKOS:
– żelka z czarnej porzeczki
– krem porzeczkowy z mascarpone
– chrupiąca czekoladowa pralina
– krem kokosowy z mascarpone
– kakaowy biszkopt

DEKORACJA
-Wykonasz sprawdzony krem maślany do tynkowania
– Idealnie otynkujesz tort i nauczysz się,jak wykonać kant
-Poznasz tajniki składania tortu wielopiętrowego oraz mocowania dekoracji
-Nauczysz się efektownych technik dekoracyjnych z użyciem papieru waflowego, ryżowego i izomaltu
– Nauczysz się przygotowywać i oblewać torty polewą mirror glaze
-Dowiesz się wszystkiego,co najważniejsze (oraz więcej!) na temat etapów produkcji, chłodzenia i przewożenia!

PODWÓJNA JAKOŚĆ WIEDZY

DWA dni słodkiej pracy
DWIE prowadzące: Marlena Doroś oraz Katarzyna Chudy

STAWIAMY NA KWALIFIKACJE:
reprezentujemy wieloletnie doświadczenie w zawodzie, tytuł czeladniczy oraz instruktora praktycznej nauki zawodu, dziesiątki poprowadzonych szkoleń i setki zadowolonych kursantów!

PARTNERAMI NASZYCH SZKOLEŃ są cenione branżowe firmy:

  • Akademia Tortu
  • Callebaut
  • Unox
  • Food Colours
  • Aleksander Print
  • Dorosiowe Ranty

Zapewniamy opiekę po szkoleniu w grupie messenger
Podczas szkolenia,każdego dnia, zapewniamy napoje (kawę,herbatę,wodę), słodkie przekąski oraz ciepły obiad

Koszt: 2200zł netto

PROMOCJA: przy zapisie na dwa szkolenia (tort piętrowy oraz słodki stół) rabat 10% od całości

Szczegóły

Czas trwania szkolenia - przybliżona ilość godzin zegarowych: 16
Maksymalna wielkość grupy szkoleniowej - ilość osób: 12
Zadatek: 600
Rabat dla subskrybentów Akademii Tortu: 10
%

Dodatkowe informacje

- warunkiem dokonania zapisu na szkolenie jest wpłata zadatku, reszta płatna podczas kursu
- wymagana jest akceptacja regulaminu, który zostanie przekazany kursantom przed rozpoczęciem się szkolenia. Akceptacja regulaminu i zapisanie się na szkolenie (wpłata zadatku) równoważna jest zawarciu umowy na świadczenie usługi szkoleniowej
- o kolejności zapisów decyduje data wpłaty zadatku
- na życzenie wystawiamy fakturę
- zapewniamy w pełni wyposażone stanowisko pracy
- zapewniamy opakowanie do transportu własnej pracy
- każdy uczestnik otrzymuje wszystkie przepisy, z których korzystamy na szkoleniu
- każdy uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia szkolenia
- każdy uczestnik otrzymuje miesięczny dostęp do poszkoleniowej grupy wsparcia
- zapewniamy poczęstunek w trakcie trwania szkolenia
- zastrzegamy prawo zmiany daty szkolenia lub jego odwołania, jeżeli nie zostanie zebrana odpowiednia ilość osób
- w razie odwołania szkolenia przez szkoleniowca, zadatek zostaje zwrócony

Galeria Zdjęć

Kontakt

Chcesz zapisać się na szkolenie? Masz dodatkowe pytania?
Skontaktuj się bezpośrednio ze szkoleniowcem.
Wyślij wiadomość

Zaloguj się aby wysłać wiadomość.

Imię i nazwisko*
Twój adres e-mail*

Najlepsza szkoła online

Reklama

Grupa na Facebook